Ученици

Ученици от Стара Загора направиха мила изненада на класната си

Ученици от XII клас от Стара Загора изненадаха класната си ръководителка – те ѝ отправиха нетрадиционна покана да ги придружи на абитуриентски бал. Огромен транспарант с надпис „Каним Ви на бал – XII Д” се появи в четвъртък на покрива на един от блоковете срещу сградата на Природоматематическата гимназия.

Учениците го разпънаха в голямото междучасие. След това успяха да убедят класната си Татяна Костадинова да излезе на двора на училището и то със завързани очи. След свалянето на превръзката, тя се оказа заобиколена от целия клас. Костадинова не сдържа сълзите си и сподели, че за първи път в учителската ѝ кариера ѝ правят подобна изненада.

За нея това е шести випуск, който ще изпрати, до сега  поканите са били доста тривиални.Татяна Костадинова си припомни, че нейният личен празник е бил през вече далечната 1980-а, когато се дипломирала в елитната езикова гимназия „Ромен Ролан“.

Идеята хрумнала на тийнейджърите след като техни връстници наскоро отправили покана от сцената на драматичния театър на финала на една от премиерните постановки. След тях пък кандидат-абитуриенти пратили униформен полицай до дома на класната си с нарочна „заповед“ за присъствие на събитието.

Източник: monitor.bg