Учители

Ученици от Стара Загора малтретираха учителка

Ученици от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора посегнаха на учителка. Скандалното им поведение е било заснето и разпространено в социалните мрежи, информира БНТ.

На видеоклипа се вижда как десетокласници обиждат преподавателката си, дърпат я, пръскат я с вода, хвърлят вещите й и това съпроводено от ароганто и подигравателно поведение. Всичко това се разиграло в края на час по английски. Учителката смята, че с нищо не е провокирала поведението на учениците.

Павлина Колева -учител: Не смятам, че съм ги провокирала по някакъв начин, правихме тест и просто някои не бяха доволни, защото смятаха, че на едната група е малко по труден, но аз им обясних, че условията и на двата теста са еднакви.

От регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора, казаха че е назначена комисия ,която ще изясни причините за скандалния случай.

Татяна Димитрова -директор РИ на МОН: Директорът на училището е поканил родителите на учениците участници в клипа за среща в сутрешните часове. Ще бъде свикано извънредно заседание на Педагогическия съвет и съответно след това ще бъдат наложени и наказания.

Димитрова допълни, че ще се проведат и разговори с всички ученици от класа и техните родители.