Ученици

Ученици от София зарадваха самотни хора в белоградчишко

Ученици, учители и родители, от частната гимназия с преподаване на английски език „Проф. „Иван Апостолов“ град София, дариха продукти и парични средства на самотни и бедни хора, живеещи в селата на община Белоградчик.

Инициативата е на учителското семейство  Полина и Атанас Димитрови.

Реализацията на благородната идея далеч надхвърля първоначалния замисъл – дарението да е за хората от четирите най-малки села в района. Разбирането и широката подкрепа, която среща акцията, позволиха даренията да стигнат до нуждаещите се хора във всичките шестнадесет села на общината.

Подаръците бяха поднесени от представителна група на дарителите водена от учителя Атанас Димитров. „Трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и със сълзи, бяха срещите между изстрадалите възрастни хора и децата. Разменяха се думи на благодарност и утеха. Децата се срещнаха с трогателни истории за човешка самота и отчаяние, но и за достойно изминат дълъг житейски път.

Трогнати от топлината на срещите, дарители и възрастни хора си обещаваха да се срещнат отново по време на Великденските празници догодина“, коментираха от Община Белоградчик. Дарителите получиха сувенири и бяха приветствани от Борис Николов – кмет на Община Белоградчик.

Източник: dariknews.bg