Ученици от Самоков събират средства за интерактивна библиотека

Ученици от Самоков събират средства за интерактивна библиотека

Учениците от самоковската Профилирана гимназия “Константин Фотинов” са започнали събирането на средства за направата на интерактивна библиотека.

Заедно с техния учител – Костадинка Христова, започват да изготвят ученическото списание “#апостроф”. По думите на учителката по български Костадинка Христова това списание е замислено като магазинно, но има и две сериозни рубрики.

“Едната рубрика се казва “Аз съм учил в “Константин Фотинов”, в която учениците пишат и взимат интервюта на хора, завършили нашата гимназия. Другата рубрика е “Човекът, който си заслужава да познаваш” – тук се пише за хора, които са полезни за обществото и учениците”, допълни учителката пред Bulgaria ON AIR.

Христова обясни, че за т. нар. интерактивна библиотека са нужни 25 хил. евро. В нея път е предвидено да се провеждат класни дейности по различни предмети, като се ползват модерни технологии.

Ученичките Симеона Чакалова и Симона Захариева споделиха в “България сутрин”, че е важно този кабинет да стане готов преди годишнината на училището от Самоков, което ще стане на 125 години.

Източник: bgonair.bg

Коментари във Facebook