Ученици

Ученици от Самоков събират средства за интерактивна библиотека

Учениците от самоковската Профилирана гимназия “Константин Фотинов” са започнали събирането на средства за направата на интерактивна библиотека.

Заедно с техния учител – Костадинка Христова, започват да изготвят ученическото списание “#апостроф”. По думите на учителката по български Костадинка Христова това списание е замислено като магазинно, но има и две сериозни рубрики.

“Едната рубрика се казва “Аз съм учил в “Константин Фотинов”, в която учениците пишат и взимат интервюта на хора, завършили нашата гимназия. Другата рубрика е “Човекът, който си заслужава да познаваш” – тук се пише за хора, които са полезни за обществото и учениците”, допълни учителката пред Bulgaria ON AIR.

Христова обясни, че за т. нар. интерактивна библиотека са нужни 25 хил. евро. В нея път е предвидено да се провеждат класни дейности по различни предмети, като се ползват модерни технологии.

Ученичките Симеона Чакалова и Симона Захариева споделиха в “България сутрин”, че е важно този кабинет да стане готов преди годишнината на училището от Самоков, което ще стане на 125 години.

Източник: bgonair.bg