Ученици

Ученици от Ловеч – първенци в проекта „Имам решение за моята зелена идея“

Eко проектът на Ученическо общежитие, гр. Ловеч – фестивал „Бързата мода излиза от мода“ спечели националното състезание в рамките на проект „Имам решение за моята зелена идея“ на сдружение „Безопасни детски площадки“. След гласуване в Инстаграм на второ място по харесвания се класира инициативата на Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, гр. Казанлък, за изграждане на еко кът край двора на училището. На трето място е проектът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, гр Разлог – „Аз виждам ресурси, а ти?“ – карта на контейнерите за разделно събиране на отпадъци в града.

Преди 6 месеца ученици от Казанлък, Разлог, Ловеч започнаха обучението си за генериране и управление на екопроекти в своите градове по проекта „Имам решение за моята зелена идея“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“, подкрепен от седмото издание от Vivacom регионален грант. Инициативата се организира с подкрепата на община Разлог, Ловеч, Казанлък, TexCycle и на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините .

След обучение от ментори се стигна до изработването на карта на контейнерите за разделно събиране на отпадъци в Разлог, фестивал срещу бързата мода в Ловеч и нов еки кът за отдих в Казанлък.

Следете развитието на инициативата на ФБ страницата – (1) Facebook, в Инстаграм – zelena_ideya_v_deystvie и в YouTube канала на Сдружение „Безопасни детски площадки“, плейлиста „Имам решение за моята зелена идея“ – https://www.youtube.com/channel/UCWmgI_1BfGM0dz0kQROrtMA. Разгледайте и интервютата с менторите и младежите , публикувани онлайн.

Източник: Сдружение "Безопасни детски площадки"