Ученици

Ученици от Велико Търново с осем медала от математически турнир

Ученици от Велико Търново обраха златните медали на международния турнир „Математика без граници“, в който участват деца от цял свят, информира „Стандарт“.

Децата от ОУ „П. Р. Славейков“ спечелиха шест златни и два бронзови медала от състезанието, в което среща на математическия фронт са си дали 3450 ученици от 10 държави в Европа, Азия и Южна Америка.

Те са се състезавали в смятане и решаване на логически задачи.

Учениците са решавали по 20 задачи в рамките на един астрономически час в сградата на училището си, но пред независими квестори. Резултатите са били изпратени по Интернет до организаторите на конкурса. Турнирът се провежда в рамките на една седмица във всички държави.

Със златни медали са наградени първокласниците Дария Йорданова, Денислав Христов, Павел Иванов и Теодор Иларионов, както и Петър Бакърджиев от втори клас и Виктор Господинов от четвърти клас. На трето място са класирани четвъртокласникът Петър Недялков и Цветомир Петров от пети клас. Двете момчета са получили бронзови медали. Всичките 33 ученици са удостоени със сертификати за участие.