Ученици

Ученици откриха изложба в МОН

В Министерството на образованието и науката бе открита изложба на ученици от 51 СОУ „Елисавета Багряна“, гр. София. Експонираните творби са на гимназисти от IX  до XII клас, обучаващи се в паралелки с профил „Изкуства – изобразително изкуство“.

Профилираното обучение по изобразително изкуство вече 25 години дава възможност на учениците от училището да развиват своите способности.

Боян Блажев, Людмил Блажев, Антон Калчевски, Петър Петров, Илияна Дончева и Аделина Йотова са амбициозните учители, които се грижат не само за художественото образование, но и за творческата изява на децата.

Творбите в експозицията не са тематично обвързани, те са резултат на част от темите и задачите от учебната програма.

Учениците демонстрират умения във владеенето на техники и материали както класически, така и  съвременни – умело включват компютърните технологии като средство и среда, за да дадат образ на своите идеи.  Представените творби показват разнообразие от видове изкуства: изящните изкуства – живопис и графика, приложни изкуства, рекламен дизайн. Освен нови произведения, част от показаното в експозицията е от постоянния художествен фонд на 51 СОУ „Елисавета Багряна“ – София.

Изложбата е разположена в Ротондата на V етаж и във фоайето на IV етаж на МОН.

Стилната празнична коледна украса е аранжирана от ученици и преподаватели от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге.

Източник: Пресцентър на МОН