Училища

Ученици облепиха училището си с цитати на български просветители

Учениците ни направиха първи крачки в роботиката. Над 24 000 деца от 55 града се включиха в европейската седмица на програмирането. Най-активните учители и директори бяха наградени от министъра на образованието Красимир Вълчев. 137 СОУ „Ангел Кънчев“ е рекордьор по събития, свързани с програмирането. Там започна и седмицата на будителите.

В навечерието на един от най-българските празници училището осъмна с въпрос към ученици, учители и родители. Надписът „Будни ли сте?“ посреща още на входа. Лора го изписва и на дъската във всички 43 класни стаи.

„Това е въпрос към всички малки деца. Ние искаме да им покажем, че това е много важно за нас, че този празник трябва да се почита“, каза Лора.

Така вместо традиционните по това време на годината зомбита и вещици, единайсетокласниците показват, че героите им всъщност са други.

„От един месец те подготвят материали, свързани с Деня на народните будители“, каза класният ръководител Ангелина Димитрова.

В петък, тайно от всички, след часовете единайсетокласниците успяват да облепят цялото си училище с послания. Директорът намери на бюрото си послание с чувство за хумор, а именно – щом един учител не може да преподава всички предмети, защо очаквате един ученик да може да ги научи?

Източник: nova.bg