Ученици

Ученици намериха и върнаха портфейл с над 600 евро

Шестокласници от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен намериха и върнаха на собственика му портфейл с голяма сума пари и документи. Благородната постъпка е дело на близнаците Живко и Бойчо Бойчеви, съобщиха от училището. Момчетата намерили портфейла на 31-ви май. След училище двамата братя решили да си купят сладолед, когато на оживена улица видели портфейл, паднал до автомобил.

„Не помня колко пари имаше, обаче имаше много пари, имаше лична карта и лични документи“, разказа Бойчо. „Той предложи да звъннем на полицията, аз казах не, сигурно човекът е наблизо“, допълни брат му Живко пред БНТ.

В портфейла е имало над 600 евро, левове, много турски лири и лични документи. Отишли на адреса от личната карта. Когато се убедили, че човекът е същия от снимката на личната карта, му предали портмонето.

„Гордея се с тях! Това е достойна постъпка и проява на голямо великодушие! Съучениците им също се гордеят със стореното от тях, с честността, благородството“, каза класната на момчетата Цветанка Александрова.

Преди дни класът на Бойчо и на Живко получил училищния приз за доблест, а сега всички се гордеят с двамата братя. „Те толкова добросърдечно и честно са подходили. В момента, в който са им предложили възнаграждение, те са отказали“, разказа още Цветанка Александрова.

Трогнат от доблестната постъпка на момчетата, собственикът на портфейла Шефкет Хасан е направил дарението на семейството им.

Източник: fakti.bg