Ученици

Ученици искат оставката на директор

Ученици от 81-во училище „Виктор Юго“ в София излязоха на протест срещу директора на училището. Ученици от 7-и до 12-и клас протестираха заедно с родителите си пред 81-во училище „Виктор Юго“ в София. Учениците недоволстват от действията на директора на училището – Елена Налбантова. Според тях директорът е избран по нелегитимен път, съобщава БНР.  

Учениците не излизат за първи път на протест. Преди само две седмици те изразиха недоволството си срещу уволнението на заместник-директора на училището Румяна Парцова, която по-късно беше върната на длъжността си. Според учениците учителката е уволнена без да има ясни мотиви. Някои от тях твърдят, че Парцова е била уволнена, защото е била кандидат за поста директор, който губи с един глас разлика от настоящата директорка – Елена Налбантова. Според децата протестът от преди две седмици е компрометиран, понеже г-жа Налбантанова е заплашила всички учители с уволнение, ако се присъединят към протеста.

Учениците от 81-во училище желаят оставката на настоящия директор. Според тях тя не може да се справи с организационните си задължения като директор и не зачита традициите на учебното заведение. Децата споделят още, че настоящият директор не посещава празниците на училището, както и не уважава възпитаниците на заведението. Родителите на протестиращите деца са събрали около 200 декларации. Те се обявяват напълно в подкрепа на децата си. Според учениците голяма част от преподавателите също подкрепят тяхната позиция, но се страхуват за работните си места.

Източник: novini.bg