Ученици

Ученици изнасят представление във влака

На уникално по рода си забавление се радват днес пътниците на ускорения влак Варна – София, съобщава сайтът targo.org. Пътуващите ще бъдат изненадани от представление, изнесено от ученици от езиковата гимназия в Търговище.

Те са качиха на влака по разписание – малко преди 10:00 часа, изпълнени с ентусиазъм и със сценична треска. Пиесата е авторство на Клуба по лингвистичен театър на английски език към гимназията. Учениците са поискали позволение от БДЖ да изнесат в действителен влак драматизация на кратка едноактна пиеса, написана от възпитаника на училището Денислав Янков.

Заглавието на постановката е „Светът е малък“ и разказва за случайна среща на познати във влака.

„Историческият фон е началото на 20 век, военно време, но въпреки това историята е предимно любовна и доста забавна“, споделя пред сайта младият автор.

Полковник и жена му пътуват заедно във влак, но мъжът пренебрегва половинката си. Военният усеща пренебрежителното си отношение, чак когато във влака се качва журналист, сяда при тях и започва да флиртува с жената. В последствие се оказва, че са бивши любовници.

След това се появява висш офицер – адмирал. Във влака се качват и индийски махараджа с жена му. Тогава настъпва каша от комични ситуации.

„Във влака я представяме за първи път, като имаме намерение да я покажем и на съгражданите ни. Вероятно ще включим представлението и в рекламната кампания на училището“, казва още Денислав.

Това е втората пиеса на учениците от езиковата гимназия в Търговище. Първата беше представена в центъра на града миналата година и неин автор отново беше Денислав Янков.

Източник: targo.org