Учители

Ученици защитиха уволнен учител

340 подписа на ученици са внесени в деловодството на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград срещу отстраняването на учителя по физическо възпитание и спорт Васил Мурджов, съобщава „Стандарт“.

Той е бил уволнен, заради внесен сигнал до прокуратурата.

Колегите му също го подкрепили с подписка.

„Отношението към Мурджов е тенденциозно и не кореспондира с неговия професионализъм. Само за тази учебна година негови възпитаници са спечелили 10 купи. Затова е техен любимец и е уважаван от колегите си. Не е спазена и процедурата при уволнението му“, категоричен е лидерът на КТ „Подкрепа“ в Пиринско Димитър Марчев.

Синдикат „Образование“ уведоми с писмо за проблема министър Тодор Танев. Синдикалистите настояват да се извържши проверка не само на този случай, а на цялостната ръководна и контролна дейност на директора на гимназията. Те искат да се извърши финансов одит във връзка с изпълнението на бюджета и реализирането на проекти в гимназията. При установено неспазване на Кодекса на труда и нормативните уредби, да се предприемат дисциплинарни мерки спрямо директора, който да бъде отстранен от длъжност.