Ученици

Ученици засадиха дръвчета в памет на загинали връстници

Министерството на образованието и науката и Столична община почетоха паметта на 16-те загинали ученици от град Халтерн, Германия, днес в парка до бул. „Драган Цанков“ и ул. „Фредерик Жолио-Кюри“ в София.

Ученици от 73 СОУ „Владислав Граматик“ – София, и ученици от „Дойче Шуле „, засадиха дръвчета в памет на своите немски връстници, загинали при самолетната катастрофа на 24 март 2015 г. в Алпите.

Кратки слова на почит произнесоха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев и посланикът на Федерална република Германия у нас Н. Пр. Детлеф Лингеман. Ученици от 73 СОУ изнесоха рецитал на немски език.

На събитието присъстваха ученици, служители на немското посолство у нас и немски граждани. Денят на събитието, проведено по инициатива на министъра на образованието и науката, не беше избран случайно – днес в цяла Германия е ден на възпоменание на жертвите от трагедията, а в Кьолнската катедрала се проведе меса за загиналите.

С това събитие министерството има за цел да насърчи духа на хуманизъм в българските ученици, както и да покаже на германския народ солидарността и съпричастността на българската страна.