Училища

Ученици дариха спечелена награда за осветление в училището им

Ученици от професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново са дарили парична награда от спечелено от тях национално състезание, за да се монтира осветление в двора на училището им, предава Агенция Фокус.

„След дълго обмисляне решихме да ги инвестираме в нашето училище, да развием идеята за осветлението на двора, за да може децата от квартала да играят, а и на нас през зимния период да ни е по-лесно излизайки от училището. Имаше и други идеи и предложения, но ние сме щастливи, че помогнахме на нашето училище“, споделя пред агенцията ученичката Нина Гаджева.

Учениците са споделили своите идеи с кмета на старопрестолния град Даниел Панов, в чието лице срещат свой съмишленик и идеен привърженик. Такава например има за поставяне на светофар на пешеходна пътека до гимназията.

Панов е заявил, че общинската администрация ще помогне за монтирането на светофара.

По време на срещата кметът представи кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Учениците разговаряха с него за развитието на туризма във Велико Търново, за кариерното израстване в бранша и др.