Ученици

Ученици дариха мартеници на болни деца

За втора поредна година ученици от столичното 46 ОУ „Константин Фотинов“ изненадаха малките пациенти в болница „Св. Анна“ по случай Баба Марта. 

„Нашите деца решиха да поднесат мартенички на хора в неравностойно положение.”, заяви за Topnovini.bg Маргарита Грънчарова, която е директор на училището.

От здравното заведение споделиха, че част от учениците, които са подарили мартеничките за болни деца, също са били пациенти на отделението. Вълнението е било споделено и от майките на боледуващите, които всъщност са получили ръчно изработените символи за здраве и късмет.

А за това как се изграждат и развиват у учениците желанието за съпричастност към болките на другите и любовта към традициите, директорът на училището не скри, че: „Идеята е първо да обогатяваме познанията и сръчността им, да продължаваме традициите и най-вече да ги научим да бъдат добри хора. Да приемат различните от тях, да им съчувстват и да им помагат. Така възпитаваме една човечност у тях, нещо което ще им трябва през целия им живот.”

Източник: sofia.topnovini.bg