Ученици

Ученици в Костинброд помагат доброволно с уроците на по-малките деца

Ученици от 10-и и 11-и клас помагат доброволно с уроците и домашните на по-малките. Класната стая в училище „Д-р Петър Берон“ в Костинброд се нарича стая на „Хамелеоните”, защото децата вземат най-различни уроци и постоянно ги сменят. От началото на тази учебна година, учениците от 10-и и 11-и клас са част от следобедната занималня на по-малките. Заниманията са част от специален проект.

„Искам да бъда учител“ всъщност цели да покаже на учениците, по-големите ученици от горен курс колко е зареждащо да работиш с деца, колко е приятна тази благодарност, която усещаш от тяхна страна, защото смятам, че това е единственото нещо, което може да привлече един млад човек към учителската професия”, каза Гергана Янева, основател на фондация „Тебешир“.

Радослава, която преподава в занималнята, вижда промяната в децата. „За това ми помагат учениците от горен курс, да разпределя вниманието по равно на всички. Второто е, че ми помага да науча децата да си помагат, което е много важно”, заяви Радослава Георгиева – учител в СОУ „Д-р Петър Берон“.

Патрисия е част от проекта от самото начало и вече е спечелена за каузата. Иска да стане учител.

Източник: btvnovinite.bg