Ученици

Ученици в брутални боеве край английската гимназия в Пловдив

Клип с бой между ученици на пловдивски гимназии подпали социалните мрежи. Схватката е заснета в покрайнините на Пловдив, близо до английската гимназия. Боят е организиран в социалните мрежи. От полицията отричат версията да става въпрос за организирана среща със залагания.

Според полицаите побойниците са от различни училища и са имали конфликт, който решили да разрешат с юмруци. Директорът на елитната английска гимназия разпознава на клипа двайнайсетокласник, който до момента не е имал никакви противообществени прояви: „Той е много добър ученик. Не е отличен, но е много добър ученик. Нормален ученик на една езикова гимназия“, каза Николай Радев, директор на Езикова гимназия-Пловдив.

Боят между двамата тийнейджъри е прекратен след намеса на полицията.

„Нали ги виждате на клипа – те са голи до кръста, гледат филми, какво ли не въздействие се оказва върху тях“, коментира директорът Николай Радев.

Пълнолетният дванайсетокласник от елитното училище ще бъде наказан с последно предупреждение. От полицията обаче са категорични, че според обясненията на двамата младежи не е имало бой, а само приготовление за схватка.

Източник: btvnovinite.bg