Ученици

Ученици взеха интервю от министъра

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова днес посети община Мездра и с кмета Иван Аспарухов се срещна с учители и ученици от Основно училище „Христо Ботев“, чиито ремонт е подпомогнат със средства на МОН.

По време на следващата среща в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ министър Клисарова даде интервю пред редакционния екип на „Говорящ вестник“.

Децата-репортери я засипаха с въпроси, за да може след него министърът да признае, че не е давали по-емоционално интервю.

В края на разговора проф. Клисарова и покани редакционния екип да посети МОН. В края на срещата тя получи ученически бележник и стана част от поредицата „Почетни гости на младите журналисти“.

Част от визитата в община Мездра беше и срещата с преподавателите от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство. Пред тях министърът потвърди, че професионалното образование е приоритет в работата на министерството и изрази надежда, че още през следващата учебна година те ще имат повече ученици.