Ученици

Учениците пак ще протестират, този път за междучасие

Нова кауза, около която да се обединят, си намериха родните ученици. След като се вдигнага на масови простести в края на миналата и началото на тази година, сега те искат и по-дълго голямо междучасие, съобщава „Монитор“.

Ние искаме по-голямо голямо междучасие!!!“ се казва събитието във Фейсбук,  на което броят на заявилите, че ще присъстват гони 40 000.

Учениците се аргументират за исканията си.

„Не можем за 20 минути да отидем до стаите си, след това да оставим нещата си, да се съберем да слезем до долу, да отидем до магазин (КОЙТО И ДА Е!!!), да чакаме на опашката близо 7-8 минути и накрая да се наядем, тичайки към класните стаи!!!!“

В мненията се четат различни оплаквания. Някои не могат да слязат за 10 минути от четвъртия етаж, други пък нямат време да запалят цигара. Повечето обаче само регистрират участие в импровизирания протест единствено с „И аз искам“, допълва изданието.

Групата призовава за протест на 28 май от 15:30 часа пред НДК.

Разбира се инициативата среща и своите противници. „Монитор“ цитира изказването на гимназист, който не е съгласен и исканията и ги нарича пародия. Други са на мнение, че размерът на голямото междучасие е незначителна тема на фона на далеч по-важните неща, които трябва да решават отговорните фактори.