Ученици

Учениците от ЧСОУ “Свети Георги“ откриха благотворителна изложба (видео)

Ученици и учители от ЧСОУ „Свети Георги“ откриха международна благотворителна изложба „Природа и технологии: децата разказват чрез заобикалящата среда“ в съдействие с училища Дога, Истанбул, Турция и Начално училище Лоутър, Лондон, Великобритания.

Със събраните средства от изложбата ще се подпомогне Организацията на хора с увреждания чрез Център за психологически изследвания.

Целта на сътрудничеството между училище „Свети Георги“, София, България, училища Дога, Истанбул, Турция и Начално училище Лоутър, Лондон, Великобритания е да обедини два елемента – технология и природа, които традиционно се възприемат за несъвместими. Идеята е на децата да бъдат предоставени познати технологични пособия, с които да „уловят“ красотата на природата, като в процеса на работа у тях се формира екологична принадлежност и култура.

Целта е да се излезе извън границите на традиционното училище, да се свържем с природата и да се следва и развива естественото чувство у децата на удивление от природата. Това е цялостно природно изследване през призмата на фотографските лещи, както и други технологични средства, или чрез включване на различни артистични подходи и културно значими елементи във връзка с природата. На децата се осигурява това, което е лесно достижимо и познато, което да бъде използвано по един необичаен начин за откриването на красотата, мистерията и естетиката в природата. Тези природни разкази са развити по различни начини в нашия общ проект, чрез концептуално изкуство, ленд арт, пърформанс, междупредметни изследвания на културно значими елементи, свързани с природата, нейните чудеса, както и чрез работа с природни и рециклирани материали.

Изложбата беше открита вчера в Експо 2000, сграда 2 на бул. Н.Вапцаров 55. Изложението ще бъде до 23 май и може да го посетите в часовия диапазон между 9:00 и 18:00 часа.

Източник: fbr.bg