Институции Ученици Училища Учители

Учениците от София-област преминават на ротационно обучение

Учениците от Софийска област преминават на ротационен принцип на обучение. За периода от 12 до 17 октомври –  класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас, ще се обучават присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда. За периода от 18 до 24 октомври – класовете 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 клас ще се обучават присъствено, а класовете 6, 8, 9, 11 и 12 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда. Областният оперативен щаб за борба с коронавируса реши детските градини и ясли да останат отворени, като работят при строго спазване на противоепидемични мерки. Площадки за игра и паркове са отворени при специален режим на посещение – спазване на дистанция и избягване на струпване на хора.

Новите ограничения в Област София влизат в сила от 12 до 24 октомври. Спира се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи. Затварят детските центрове, клубовете и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

В София-град  не се предвижда затягане на мерките срещу разпространението на Covid-19 в София, реши столичният оперативен щаб. Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни – това е предложението на софийския оперативен щаб, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. „232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия“, аргументира се кметът.