Ученици

Учениците на мач само с придружители

Ученици ще влизат на стадионите и спортните зали само с придружител, реши правителството на свое заседание. Ненавършилите 18 години ще могат да гледат спортни мероприятия само придружени от възрастен.

В случай, че това не е техният родител, то те трябва да представят декларация, подписана и от родителя или попечителя и от придружаващия. Един придружаващ ще може да води на мач не повече от три деца.

Ако мачът се играе след 22:00 часа, деца на трибуните няма да се допускат. Това на практика означава, че ако роден футболен клуб влезе в Шампионска лига, най-малките няма да могат да гледат мачове на живо, тъй като срещите започват в 21:45 българско време.

От фенклубовете приветстват идеята за законови промени, но са категорично против да се завишат така драстично глобите. Най-възмутени са от забраната да се водят деца на стадиона след 22:00 часа.

„Нека се погрижат да пазят здравето на децата в училищата. Да подгонят кварталните дилъри, тези, които продават спринцовките, а на стадиона ние ще се грижим за децата”, смята председателят на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов.