Ученици

Ученик удари учител в ребрата в столичното 81 СОУ „Виктор Юго”

Деветокласник е нанесъл удар с юмрюк на преподавател по английски език в столичното 81-во училище. Учителката била в час със седмокласници, когато внезапно в класната стая влязъл младежът и започнал да се държи грубо. Тя му направила забележка, а той я ударил с юмрук в ребрата.

Родители от училищното настоятелство казаха пред bTV, че това е поредният случай на агресия там. Според директора на училището Елена Налбантова, цитирана от БНР, деветокласникът и двама негови приятели решили да влязат в часовете по английски на седмокласниците. След като момчетата отказали да напуснат класната стая, учителката тръгнала да търси помощ.

„Когато тя тръгнала да излиза, момчето, което е от нашето училище, я ударило в ребрата и тя е казала, че веднага отива при охраната. Момчето е избягало”, поясни директорът на училището Елена Налбантова, цитирана от националното радио.

На място е била извикана полиция, като в момента момчето и неговите родители се издирват. Директорът на училището ще настоява ученикът да получи най-тежкото наказание – преместване в друго училище.

Източник: btvnovinite.bg