Ученици

Ученик разпръсна препарат за отпушване на канали в класната стая

Петокласник от Спортното училище във Варна е пръснал препарат за отпушване на канали в класната стая. Част от веществото е попаднало върху дрехите и ръцете на някои от децата. Един ученик е получил леко зачервяване и е прегледан от лекар, други пострадали няма.

Директорът на учебното заведение Евелина Янчева съобщи за petel.bg, че количеството разпръснат препарат е минимално. Веществото е било на гранули, а виновният за разпръсването му ученик го е купил преди часовете, без да е напълно ясно защо. Инцидентът е станал в междучасието между първия и втория час. „Реагирахме светкавично, децата бяха разделени на момичета и момчета и бяха зъведени в съблекалните, където бяха изкъпани. Прегледани са от медицинско лице. Изпратихме ги вкъщи с препоръка, ако все пак имат някакви оплаквания, да кажат на родителите си, за да потърсят личния лекар”, обясни Янчева.

Тя добави още, че вече е проведен разговор с ученика, донесъл препарата в училище и семейството му. Момчето ще бъде предложено за наказание на предстоящ учебен съвет. До момента ученикът няма сериозни провинения. „Той беше много разстроен и така и не можа да обясни защо го е направил. Единственото, за което ни молеше, е да не го изключваме”, каза също директорката на Спортното училище във Варна. Момчето, както и съучениците му са от тази година в един клас. „Обикновено в началото учениците ни малко трудно свикват един с друг, но после най-често стават изключително задружни класове”, коментира Янчева.

Другата седмица Педагогическият съвет ще определи какво да бъде наказанието за 11-годишното момче, пръснало каналин в класната стая.

Източник: petel.bg