Ученици

Ученик от 11-ти клас ще държи публична реч на английски език в Лондон

Ученик от 11-ти клас ще държи публична реч на английски език в столицата на Великобритания. Впечатляващият британски английски свързва Николай Маринов с кралица Елизабет Втора. Под личната егида на английския монарх всяка година  40 000 младежи от близо 50 държави се състезават в конкурси по публична реч.

Николай е победителят в българския конкурс и ще стъпи на английска земя, за да говори по темата „Мирът не означава липса на война“. „Идеята ми е, че човешката раса трябва да се обедини заедно, да не се  борим за територия и пари”, каза Николай Маринов.

Преди да тръгне към добрата стара Англия Николай трябва да шлифова речта си със своя ментор. „Това, с което той ни грабна е иновативност, странен ъгъл, чувство за хумор, комуникативност с публиката”, обясни д-р Сава Драгунчев, председател на Дружеството на говорещите английски език в България.

Николай има още един нестандарден начин да упражнява своя английски. Дори в парка, само с един лаптоп и слушалки, той може да се отдаде на любимото си хоби – компютърна симулация на управление на полети.

Източник: btvnovinite.bg