Ученици

Ученик от Смолян дава нощни смени, от две години се труди

Ученик в Смолян работи нощно време в хлебопекарна, за да издържа себе си и семейството си. Момчето учи в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян, родом  е от рудоземско село. Хусни Моллов тази година е абитуриент. Преди две години започва да работи, за да помага на семейството си, след като баща му починал.

„Имам по-малка сестра, за която най-вече се боря. Работя от близо 2 години. Доста добро възнаграждение получавам, успявам да се издържам и гледам колкото мога да помагам и на семейството ми в това отношение. Като цяло семейството е най-важната част за мен, за която съм длъжен да дам опора, защото все пак родителите са ми дали живот“, разказва Хусни пред Дарик радио. Работата не пречи на момчето в училище.Той дори  е приет в университет в Габрово.  

„Познавам го като много добро, сърдечно и възпитано момче.Отдаден е изцяло, както на ученето, така и на работата. Винаги  е в помощ, в подкрепа на совите съученици, в подкрепа на нас колектива.Той бе капитан на отбора, който зае престижното място на регионалното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, разказва за момчето класният ръководител Петър Славов.

Хусни работи през нощта в хлебопекарна. Преди това е работил в цех за производство на народни носии. Ученикът членува  в Клуб „Милосърдие“. Преди време мъж дарил нови маркови обувки за него, но той сметнал, че друг негов съученик се нуждае повече от тях.

Вече на 19 години има цел в живота – да отвори собствен  автосервиз, за да осигури препитание на себе си и семейството си.

Източник: dariknews.bg