Ученици Училища

Ученик е със счупена ръка, след брутална агресия в пловдивско училище

Пореден случай на агресия в училище. Инцидентът е станал по време на междучасие в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив.

При него е пострадал ученик и е заснет с телефон и качен в социална мрежа.

На видеото се вижда как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и точно, когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака и момчето пада по гръб и чупи ръката си.

Майката на пострадалото момче Надежда Паскалева разказа пред БНТ: „Синът ми се обади в петък в 11:00 часа и каза: „Мамо, ела бързо в училището. Стана инцидент с мен“. И не ми обясни повече. Аз дойдох възможно най-бързо и като дойдох, г-жа Спасова и класната бяха много загрижени и ми обясниха какво е станало. Изпратиха ме към хирургията, за да му направят рентген. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че трябва операция да му се поставят импланти. Той е знаел, че го карат да скача и е искал да покаже, че може да скочи високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката“.

„В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили“, добави тя.

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа.

Директорът на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия Марияна Спасова коментира случая така: „Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент. Провинение има, значи трябва да има и санкции, категорична беше директорката“.

Тя каза, че се е провело заседание на координационния съвет в училището.

Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят „Закрила на детето“. Проверка по случая има, а документите ще бъдат внесени в прокуратурата.

Източник: novini.bg