Ученици

Ученикът, ударил учител с кол, съжалява: Започна да вика и се изнервих

Ученикът, ударил с кол учителя си по английски език в гимназия в Садово, призна вината си и каза, че съжалява. Ученикът се извини, но каза, че е бил афектиран, затова излязъл, взел кола и е ударил учителя си. „Започна да вика, аз се изнервих и го ударих”, обясни Атанас. Той поиска делото срещу него да бъде гледано по съкратената процедура.

В последния момент обаче Районният съд в Асеновград реши, че това не е достатъчно за произнасяне на присъдане, не са изяснени всички обстоятелства и отложи делото. Следващото заседание е насрочено на 13 октомври, предаде коресподентът на bTV в региона.

Тогава трябва да прегледани записите от охранителните камери в училището и да бъде донесено основното веществено доказателство – колът, с който Атанас е ударил преподавателя си. Той е с дължина метър и половина. На въпрос откъде се е появил колът, ученикът заяви: „Намерих го навън, един клон”.

17-годишният Атанас Георгиев е заплашен от присъда до две години лишаване от свобода. Прокуратурата е категорична, че ще иска ефективно наказание, тъй като престъплението е извършена с особена дързост и  арогантност.

До следващото заседание 17-годишният младеж ще бъде в поправителния дом в Бойчиновци. Близките му твърдят, че бил добър ученик, което се виждалo от факта, че е стигнал до XII клас.

Източник: btvnovinite.bg