Ученици

Ученикът, ударил с юмрук учител по физическо в Бургас, се извини

17-годишният ученик, който удари с юмрук учител по физическо възпитание след забележка, че пуши в двора, се е извинил. Това стана ясно от думите на Мария Димитрова, директор на училище „Елин Пелин” в Бургас, където е станал инцидентът. По думите й потърпевшият учител е приел извиненията.

Ученикът, проявил агресия, е от друго училище – Строителната гимназия.

По време на инцидента на площадката на „Елин Пелин” са се провеждали тренировки за лекоатлетически състезания. Директорката на „Елин Пелин” Мария Димитрова е  станала пряк свидетел. По думите й учителят по физическо е бил възмутен, че е получил обидни думи, след като е направил забележка на група момчета, че не трябва да се пуши.

Двамата са отишли при учениците, като директорката им е заявила, че ако искат, могат да играят на площадката, но не и да пушат. Тогава учителят е посочил ученика, който е отправил обидни думи. „Той стана разярен с крясъци: Кой си ти, че ще ми правиш забележка? Ела да се разберем по мъжки”, разказа директорката. Веднага след това последвал и ударът. Впоследствие са се намесили приятели на ученика, които са го извели извън училището.

Директорката на Строителната гимназия подчерта, че при тях ученикът няма регистрирани инциденти за проява на агресивно поведение. Ще предприемем съответните действия, вече сме инициирали среща с родителите,  каза тя пред bTV.

Учителите от „Елин Пелин” пък са предложили да се срещнат с неговите приятели.

Източник: btvnovinite.bg