Ученици

Ученикът, бил учител с кол, получи обвинение

Апелативната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 17-годишния Атанас Георгиев, който преби с дървен кол учител по английски в Селскостопанската гимназия в Садово. Обвинението е за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда. Ученикът е задържан за 72 часа. Възможно е марката му да бъде променена на най-тежката – постоянен арест.

Разследването е установило, че именно той е извършил бруталното нападение. Другите двама ученици, присъствали на побоя, са освободени и привлечени като свидетели.

Единият от тях разказа тази сутрин в ефира на Нова телевизия, че учителят се държал лошо с някои ученици като обиждал по различни начини включително и за това, че са роми. По думите на друг ученик от училището учителят се държал нормално само с момичетата, а грубо – с момчетата. Директорът на училището разказа, че нападнатият учител е в болнични, но смята да се върне на работа, когато се възстанови. С учениците, които са в класовете на децата, участвали в инцидента, ще работят психолози и служители от педагогическа стая, за да говорят за агресията.

Учителят е предизвикал с нещо Наско. Не знам с какво, но момчето не би направило подобно нещо, коментира чичото на Атанас – Данаил Бушнаков. Вчера екипът ни го откри в дома на родителите на момчето в ромската махала на Чешнегирово. Всички са в полицията в Асеновград. Току-що разговарях с бащата на Наско, каза, че трябва да търсят адвокат, каза Бушнаков. Според него Атанас не е агресивен. Той и съкварталците му вчера коментираха разгорещено изтекла в медиите информация, че срещу учителя е имало заплахи да му подпалят къщата. Велков наистина имал къща в Чешнегирово, но в нея не живеел никой. 

На извънреден педагогически съвет ще се вземе решение с какво участвалите в инцидента трима ученици да бъдат наказани.

Източник: dnevnik.bg