Училища

Учебната година в Бургас започва с час по безопасност на движението

Новата учебна година в Бургас ще стартира с час по безопасност на движението, информира сайтът БургасУтре. Инициативата е част от кампанията на общината за предотвратяване на пътните инциденти и повишаване на безопасността на пресичащите деца на път за училище.

Най-малките са и най-уязвими във войната на пътя, затова за тях се полагат особено големи грижи да бъдат информирани за опасностите на улицата. Часовете ще бъдат водени от класните ръководители.

Първокласниците ще бъдат запознати с най-сигурните маршрути от дома до училището, пешеходните пътеки и светофари на кръстовищата и опасните, и проблемни участъци, които трябва да избягват по пътя.

По-големите ученици ще си припомнят правилата за движение, както и възможните, и препоръчителни веломаршрути, за тези от тях, които се придвижват на две колела.

В Бургас вече са обновени пътните маркировки, знаците и пешеходните пътеки в районите на учебните заведения.

За усилията си в тази насока миналата година Община Бургас получи награда за принос в пътната безопасност в категория „Представител на местната администрация“ от Българската браншова асоциация по пътна безопасност.