Ученици

Учат децата как да станат милионери

В училищата почват да учат децата как да направят първия си милион. „Моят първи милион“ е един от уроците заедно с „Как да спечеля колело“, „Как да направя реклама в интернет“, „Как се държат, обличат, говорят младите дами и господа в обществото“, „Какво да сготвя и да ям в европейските страни“ и др.

Инициативата е подхваната от МОМН с цел да засили извънкласната дейност и да стимулира талантите на децата. Във ведомството са притеснени от статистиката, която показва че 5,6% или 27 553 от учениците са завършили миналата учебна година с двойка, 12,2% или 59 796 от децата имат над 10 неизвинени отсъствия, 13,9% или 68 092 имат над 100 извинени отсъствия, 14,3% или 70123 от учениците са с наказания и 0,9% (4244 момчета и момичета) са наказани за агресивно поведение, пише „Труд“.

Анализите показват, че в голяма част от училищата децата не получават разбиране и подкрепа, което ражда агресия. Учителите не са подготвени за тежки казуси, а репресивните мерки преобладават, пише в докладите на експертите.

Това води до нуждата от по-забавни уроци под формата на извънкласна дейност. Затова се стартира тригодишна програма в тази насока, на която се разчита да помага на учениците.