Учители

Участвай в националния конкурс за учители творци до 14 август

Време е отново да обявим вече Деветия национален литературен конкурс за учители-творци, организиран всяка година от издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000”. Щастливи сме, че тази наша традиция набира все по-голяма популярност сред преподавателите, които обичат да пишат и творят.
В конкурса имат право да участват действащи учители и директори от училища и детски градини от цялата страна със свои авторски произведения – стихотворения, разкази и есета, които не са били публикувани досега.

Тази година конкурсът ще се проведе в памет на големия български писател Алеко Константинов – през 2017 г. се навършват 120 години от смъртта му. По този повод сме подготвили три теми, свързани с творчеството на Щастливеца, които ще бъдат и теми на нашия конкурс:

1.      Бай Ганьо два века по-късно.

2.      До …… и назад.

3.      Пази, Боже, сляпо да прогледа!

Темите са препоръчителни, а не задължителни и ако вдъхновението ви отведе в друга посока, ще се радваме да ни изпратите крайния резултат. Както и досега престижно тричленно жури ще избере най-добрите произведения, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Допълнително журито ще излъчи и по един победител във всяка категория: поезия, проза, есе, които ще бъдат наградени на премиерата на сборника.

Очаквайтеи наградатана публиката! Докато тече конкурсът, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: http://uchitelitvorci.wordpress.com и на фейсбук страниците на двете издателства. Произведението, събрало най-много интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено съсспециална награда.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на октомври 2017г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители.

Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. “Учителско дело”, в. “АзБуки”, „Литературен вестник” и teacher.bg.

Правила за участие:

• Крайният срок за изпращане на материалите е 14 август 2017 г. включително.

• Получените произведения трябва да са вWORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена,училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.

• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета с обем до 5000 знака с интервалите.

Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани.

• Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com

Пожелаваме Ви вдъхновение и очакваме Вашите произведения!

Източник: anubis