Институции

Устният изпит по журналистика за кандидат-студенти в СУ ще е на 22 юни

Устният изпит по журналистика за кандидат-студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои на 22 юни от 9.00 часа, съобщават от висшето училище.

Изпитът е под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и за съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита.

За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми. Комисиите ще оценяват общата култура и осведомеността на кандидат-студентите по актуални събития, комуникативните им умения и информираността и мотивацията им за журналистическата професия. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат и въпроси, свързани с тях.

До устен изпит по журналистика в Софийския университет се допускат кандидат-студентите, получили оценка на писмения изпит по журналистика не по-ниска от среден.

Източник: novini.bg