Училища

УНСС се похвали с шест нови специалности

С шест нови специалности от новата академична година ще се похвали университетът за национално и световно стопанство (УНСС), обяви проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и заместник-председател на Съвета на ректорите, цитиран от Агенция Фокус.

Така общият им брой става 46.

„Поради големия интерес към петте специалности, в които обучението е изцяло на английски език, разкриваме пет нови: „Администрация и управление“, „Бизнес икономика“, „„Интелектуална собственост и бизнес“, „Икономика на туризма“ и „Икономика на околната среда“, обясни проф. Статев.

Шестата нова специалност е „Медия икономика“, в която студентите ще изучават връзката между икономическите теории и медийната практика, спецификата на управлението, функционирането, финансирането на медиите, медийните политики и пазари в България, Европа и света.

Големият интерес към специалността „Право“ е накарал ръководството на ВУЗ-а да увеличи броя на студентите в нея.

„За първи път ще приемем 100 студенти в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Пловдив, с което общият брой на дистанционните бакалаври, заедно с тези в София и Хасково, е 550“, добавя проф. Стати Статев.