Училища

УНСС се похвали с шест нови специалности

С шест нови специалности от новата академична година ще се похвали университетът за национално и световно стопанство (УНСС), обяви проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и заместник-председател на Съвета на ректорите, цитиран от Агенция Фокус.

Така общият им брой става 46.

“Поради големия интерес към петте специалности, в които обучението е изцяло на английски език, разкриваме пет нови: “Администрация и управление”, “Бизнес икономика”, “„Интелектуална собственост и бизнес”, “Икономика на туризма” и “Икономика на околната среда”, обясни проф. Статев.

Шестата нова специалност е “Медия икономика”, в която студентите ще изучават връзката между икономическите теории и медийната практика, спецификата на управлението, функционирането, финансирането на медиите, медийните политики и пазари в България, Европа и света.

Големият интерес към специалността “Право” е накарал ръководството на ВУЗ-а да увеличи броя на студентите в нея.

“За първи път ще приемем 100 студенти в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Пловдив, с което общият брой на дистанционните бакалаври, заедно с тези в София и Хасково, е 550”, добавя проф. Стати Статев.