Мнения

Уебинар “Кой кой е в българската дигитална класна стая“

Каква е ролята на всички участници в образованието, какви подходи се използват за все по-мащабното навлизане на ИКТ в него, как е оранизирано използването на вече съществуващите „хранилища от материали“ и как бизнесът помага на процеса по преминаване към интерактивни уроци са част от въпросите, които ще бъдат обсъдени по време на уебинар, организиран от технологичния сайт IDG.BG, с подкрепата на ТЕЗА.

Основните акценти, на които ще се спрат представители на МОМН, директори на училища и представители на учителското съсловие са:

– Прилагат ли се чуждите добри практики в е-образованието у нас?
– Съществува ли страх от експериментиране сред преподавателите?
– Популяризират ли се добрите практики на преподавателите и трябва ли да се поощряват по някакъв начин те?
– Как държавата поощрява компаниите, разработващи продукти за е-образованието?
– Кога българското образование ще разполага с интерактивни учебници/уроци и от кого зависи това?

Тези и много други въпроси ще бъдат обсъдени на 11 април 2012г., от 10:30ч. до 12:00ч. в онлайн канала http://discussions.idg.bg. За да се включите в дискусията е необходимо да се регистрирате на https://www1.gotomeeting.com/register/117288000.

Формата за предварителни въпроси, намираща се на http://discussions.idg.bg дава възможност на читатели и слушатели да изказват мнение и задават въпроси. Те ще бъдат публикувани на страницата, а по-интересните от тях – зададени по време на уебинара. Слушателите имат и възможността да се включат в обсъждането, като за целта е необходимо да разполагат със слушалки и микрофон.

Oще информация