Мнения

Удължават срока за обсъждане на програмите за втори, шести и осми клас

„Ще удължа срока за обществено обсъждане на учебните програми за втори, шести и осми клас. Всеки „сантиметър“, по който има несъгласие, ще бъде обстойно изследван“, заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на обсъждането на програмите по литература и история за шести и осми клас, което се проведе в София.

След края на дискусията пред журналисти Кунева уточни, че срокът ще бъде удължен с две седмици, за да може да се чуят всички мнения и да се обобщят всички становища.

Дискусията днес събра представители на академичните среди, автори на учебници, експерти от РИО, социални партньори и учители по български език и литература и история и цивилизации от столичните училища.

„Изключително съм благодарна на конструктивния тон, който успяхме да постигнем днес, коментира вицепремиерът в края на срещата, защото става въпрос за бъдещето на децата ни. Когато дебатът се води по правилата на добрия тон, надявам се това да доведе и до добър резултат“, добави още тя.