Институции Ученици Училища

Удължават грипната ваканция в Плевен, Габрово и Пловдив

Удължава се грипната ваканция в Пловдив до края на седмицата. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева – Манчева след заседание на Областния кризисен щаб за коронавируса. Ваканцията се удължава за училищата в цялата област и се налага заради повишената заболеваемост.

Цифрите за болните в областта за последната седмица сочат 131 на 10 000, в сравнение с предишната, когато болните са били 112 на 10 000 души. В момента от грип Б боледуват предимно деца, уточни д-р Танчева – Манчева, цитирана от „Фокус“. За детските ясли в Пловдив и областта са предприети всички мерки като засилен филтър и контрол.

На родителите, които могат да си позволят да оставят децата си у дома, се препоръчва да го направят.

Заради случаите на коронавирус има извънредни мерки в Плевен и Габрово. Това каза в Министерския съвет министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той допълни, че двете висши училища и в Габрово така или иначе са отменили занятията в сряда.

„Вероятно утре или вдругиден допълнително да удължим ваканцията в Плевен и в Габрово. Много вероятно е да бъде до второ нареждане“, коментира още Вълчев.

На въпрос дали ваканцията ще се отрази на външното оценяване, министърът уточни, че винаги може да се направи така, че външното оценяване да обхване по-малко теми.

Източник: dnes.bg