Учители

Уволниха учителя от Пазарджик

Преподавателят от Професионалната гимназия по механика и електротехника в Пазарджик, за когото се разбра, че системно е тероризирал ученици посредством употреба на сила и обиди, е уволнен дисциплинарно, пише „Монитор“.

Четири жалби имаше срещу учителя, но се предполага, че заради притесненията на потърпевшите, не са подадени и още оплаквания. Учениците не са споделяли вкъщи за тормоза. По-голямата част от засегнатите са в девети клас и от отдалечени населени места.

Според гимназистите обидите били „селяни“, „тъпаци“, „глупаци“, на други викал „палячо“, трети шамаросвал, че закъснявали за час. Учителят е преподавал по информационни технологии.

За да установи каква е истината, директорката на бившия механотехникум Мариана Китина бе назначила вътрешна проверка, а от местната централа на КТ „Подкрепа“ защитиха агресивния учител, който е техен синдикален лидер в гимназията.

Самият уволнен пък се ожалил, че е станал неудобен на училищното ръководство, тъй като бил повдигнал въпроса за нарушения и злоупотреби в школото.

Още по темата
Ученици се оплакаха от учител – биел и обиждал