Учители

Уволнената директорка на детска градина показа sms-ите, с които е изнудвана

Децата в детските градини се приемат с документи по правилата на Столична община, но се оказва натиск. Тук съм, за да докажа думите си за оказван натиск от служители на общината за приема на деца. Това заяви Мариана Иванова, бивша директорка на детска градина „Зорница“ в столицата. В ефира на bTV уволнената директорка заяви, че е била принудена да приема определени деца

„Натискът е вербален. Първо се провежда разговор по телефона, след това се изпраща смс. Много колеги сме притискани да надвишим квотата на деца с хронични заболявания, която е 10 в градина. Иванова показа съобщенията, които са й били изпращани. Те са изпратени от кмета на район Овча купел Семерджиева, от Ирен Николова, експерт в Столична община. Това се е случвало през 2016 година.

Г-жа Мария Минчева, директор на дирекция „Образование“ в Столичната община дава своите нареждания, разговаря по телефона или кара своите служители да изпращат смс-и, стана ясно от думите на уволнената директорка. „Имам вина дотолкова, доколкото не съм изнесла фактите по-рано. Ние сме атакувани най-вече от експерти, а директорите сме бушони. Бяха атакувана директно и затова излязох с лицето си“. Във включване по телефона зам.-кметът Тодор Чобанов коментира случая. „Не видях никакви заплахи и натиск в смс-те. Това са телефони и имена. Защо не се е оплакала от натиск до сега?“

Г-жа Семерджиева категорично отрече да е оказвала натиск. „Това е грандиозна манипулация. Тя се опитва да прави внушения за мен, Столична община и екипът ми. Ще я съдя за манипулиране и внушения в ефир. Един смс не е натиск. Аз мога и на вас да пратя смс, имам това право“, коментира обвиненията кметът на район Овча купел.

Преди изпращането на есемес има разговор по телефона – вербален натиск, който е трудно доказуем, уточни уволнената директорка.

Източник: btvnovinite.bg