Институции

Търновският университет привлича студенти през социалните мрежи

Великотърновският университет за 4 години успя да стопи 6 млн. лв. задължения и сега вече Коледата е възможна, обяви ректорът проф. Христо Бонджолов.

Преди празниците ще бъдат изпратени всички заплати, хонорари и стипендии, а към преподавателите и служителите ще бъдат разпределени и още 2 млн., допълнителни средства, изработени по програми. А ако догодина бюджетът на ВТУ бъде увеличен с 1 млн. ще има скок с 10% и на заплатите на работещите във ВУЗ-а.

Проф. Бонджолов и екипът му съобщиха, че от днес вече стартира и добилата широка популярност сред младежите кампания „Рано рани” за предварително запазване на място в желаната специалност за следващата година. само за първите два часа над 100 човека са заявили желание да учат във ВТУ. Новото тази година е, че освен държавна поръчка, вече ще може да се запазва място и в платена форма на обучение.

За да бъде в крак с модерните технологи, търновската Алма Матер започва да привлича студенти и през социалните мрежи, като се предвижда създаването на уеб бинари. Кандидатите ще могат да осъществят двустранна връзка с университетските служители и да получат от тях в чата необходимата информация за кандидатстване. Ще продължи разширяването и на електронното подаване на документи и за загистърските програми.

Ръководството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” отчита изминалата кампания като успешна. През настоящата учебна година във ВУЗ-а ще се обучават над 4150 човека по бакалавърски, магистърски, докторски програми и курсисти.

Източник: monitor.bg