Ученици

Три часа физическо за третокласниците са малко?

Три часа физическо възпитание за третокласниците не са достатъчни. Няма и как да са, ако много от децата прекарват и по 10 часа в училище.

Опитваме се да вкараме спорта в учебните програми. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов в сутрешния блок на БНТ.

„Започваме и да вкарваме професионални треньори в учебните часове, които да подбудят децата към спорта“, разкри още Андонов.

За да бъде едно детско меню добре направено, е достатъчно приема да е 40% от дневния. Добре е десертът да е сезон плод, защото именно те съдържат най-много витамини, каза доц. д-р Лалка Рангелова е главен експерт към отдел “Храни и хранене” на Националния център за обществено здраве и анализи.

„Училищата в страната без физкултурен салон са малко. Но има и достатъчно, които не са добре пригодени. Срещат се дори и частни училища с  подобен проблем, където родители плащат много пари за образование, но децата остават без движение“, допълни Андонов.

„България е от малкото държави с регламент за детското хранени и сборници за практическо приложение“, завърши доц. Рангелова.

Източник: novini.bg