Учители

Трети национален литературен конкурс за учители

За трета поредна година издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000″ обявяват Конкурс за учители творци, в който могат да участват действащи преподаватели и директори на детски градини и училища. Официални партньори на конкурса тази година са Синдикатът на българските учители, в.“Учителско дело“, в.“Аз Буки“, в. „Сега“ и сайтът teacher.bg.

  • Всеки учител има право да участва с до 3(три) произведения -стихотворения, кратки разкази или есета (приемат се белетристични произведения до 5000 знака). Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този, или други конкурси. (Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.)
  • Материалите се изпращат само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com
  • Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: детската градина/училището, в което работи, населено място, адрес, телефон и имейл за връзка
  • Крайният срок за изпращане на материалите е 15.08.2011 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на Деня на народните будители.
  • Най-добрите произведения ще бъдат публикувани във вестниците „Учителско дело“, „Аз Буки“, в електронното издание на в. „Сега“ и teacher.bg, а след приключването на конкурса предстои издаването им в общ сборник.