Учители

Тодор Танев: Тези програми бяха готови преди три години (видео)

Три дни след като узна, че му е поискана оставката, при това на най-високо ниво, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев все още не е напълно наясно с конкретните мотиви за това.

„Признавам и приемам, че затруднения има. Но имайте предвид, че тези учебни програми бяха готови преди три години, макар и силно променени от мен сега. И тогава с доста пари са правени консултации и разяснения с учители, траещи понякога с дни. Никой не може да ми докаже, че учителите не са знаели за това“, заяви Тодор Танев в ефира на Нова Тв.

„Ако имаше системи проблеми, нямаше да има нито пет закона, нито милиард и 300 милиона докарани дотук и спокойно работеща система“, заяви Тодор Танев.

„Тук имат малко вина и журналистите, не може аз да съм виновен за всичко“, категоричен бе той.

Тодор Танев направи леко ироничен коментар по повод наследника си. Известно е, че почти сигурният следващ образователен министър е вицепремиерът Меглена Кунева.

„Г-жа Кунева ще закачи нещата където и да е. Например ако беше в здравеопазването, там щеше да ги приспособи към нашето председателство на Европа през 2018“, иронизира Танев.