Учители

Тодор Танев: Отличник съм!

„За цялата година и повече Министерството на образованието и науката е отличник“, обяви просветният министър проф. Тодор Танев в отговор на въпрос ще подаде ли оставка след като тя му бе поискана от премиера Бойко Борисов.

В телефонно интервю за БНР Танев изреди колко законопроекти са внесени от министерството, как е свързал бизнеса с образованието и „като черешката на тортата е че осигурихме допълнително 1.3 млрд. лв. от програмата за икономически растеж“.

„20 години съществува проблемът с термините в нашата история. Лично аз поддържам „робство“, но повечето поддържат османско владичество. Аз имах и имам намерение да ги поканя да кажат честно позицията си“, каза той но не пожела да отговори на директния въпрос дали ще си подаде оставката.

„Партията която ме е излъчила доста отдавна заседава в разширения си състав, а сега в съкратения си състав кой да бъде мой наследник. Знам две три имена, които винаги ще се съгласят“, каза още министърът.

„Не съм правил нищо без съгласуване. Това, което не съм направил е, че ако има някакви малшансове, които идват от някои компромисни решения, които са излезли от други, а не от МОН, ние нямаме вина“, добави проф. Танев.