Ученици

Тетрадките поскъпнаха с 20%

Тази година модата в дизайна налага корици, които проблясват като обсипани с брокат – от линията „Shine“.

Изображенията на останалите стават все по-арт, независимо дали се побират в контура на бухал или цвете.
Серията „Black and White”, която много често обновява визията, сега е с тематични модели с надписи на английски: „Хапни сладко кексче” или пък „О, скъпи”.

Има няколко серии на различни производители, които правят различен дизайнерски прочит на световните столици. Някои корици са оформени като писмо с изглед от Париж или Лондон, в чийто ъгъл е изобразена даже пощенската марка. Други са по-семпли – с надпис с името на града, който сякаш е изрязан от постер с градски изглед и е залепен върху едноцветна основа.

Турска фирма добавя още многообразие на щанда – с тетрадки с полупрозрачни PVC корици, върху които има рисунки на сгради или пък на ретро возила. Има варианти и на словашки производители, дори химикали от Япония.

На пазара могат да се намерят и хитове от предишни години – серията „Нашата България” с изгледи от природни и исторически забележителности, както и екотетрадките от рециклирана хартия „Nature”.

Много се харесват луксозните с формат B5, който е между малък и голям. Такава тетрадка с корица от плътен картон и артизображение на водно конче или градски пейзаж излиза около 2,40 лв.

Източник: marica.bg