Учители

Тенис звезда стана учител за един ден

Най-добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова проведе час по физическо възпитание в родния Пловдив, с което подкрепи инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“.

Дворът на основаното училище „Княз Александър I“ беше пълен с деца от 4-ти до 6-ти клас, които очакваха с нетърпение своята известна „учителка“”.

„Радвам се, че днес аз ще ви бъда учител по физическо възпитание, надявам се и вие да останете доволни. Сигурна съм, че заедно ще се забавляваме много. Приветствам тази инициатива. Тя е страхотна, защото повече деца ще се докоснат до спорта и по-конкретно до тениса“, каза Цвети Пиронкова.

Даровитата тенисистка обърна внимание на всяко дете поотделно, а всяко успешно отиграване от учениците предизвикваше нейната усмивка и одобрение.

След часа Цвети раздаде много автографи и спортни пособия, осигурени от МФВС, а директорката на ОУ „Княз Александър I“ г-жа Вълева и връчи плакет в знак на благодарност за проявеното внимание към децата.

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ се  организира под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Министерството на отбраната, Българската академия на науките, Държавния архив, Българската агенция за инвестиции и др.

Благодарение на „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ до края на инициативата на 24 май ученици от различни училища в цяла България ще се срещнат с емблематични фигури от спорта, културата, науката и изкуството.