Мнения

Телерик стартира прием в програма за безплатно обучение на софтуерни инженери

За първа година софтуерната академия на Телерик стартира пролетен прием за сезон 2013-2014 г. в програмата за безплатно обучение на софтуерни инженери.

Желаещите да участват в курсовете на Академията трябва да подадат документи до 7 април 2013 г.  

Новата програма, която ще започне на 25 април 2013 г., съчетава онлайн и присъствена форма на обучение. Видео лекциите позволяват на начинаещите специалисти по информационни технологии сами да определят кога и колко време да отделят за своята подготовка. Приетите курсисти ще стартират с видео уроци и упражнения веднъж седмично в Академията. През февруари 2014 г. те ще преминат изцяло към присъствени лекции.

Кандидатстването за пролетния прием протича на два етапа. Първо желаещите да учат в Академията трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на английски език до 7 април 2013 г., а след това да се явят на изпити по информационни технологии, английски и IQ тест. Приемането на документи вече започна и желаещите могат да кандидатстват онлайн на уебсайта на Академията.

Обучението на курсистите, които ще започнат от пролетта, ще продължи четири семестъра, през които те постоянно ще разширяват знанията и уменията си. Обучението има състезателен характер и само преминалите изпитите с високи резултати ще продължават напред и ще получат сертификат за завършване на Академията. Сертификатът и натрупаните знания са сигурна предпоставка за успешно развитие и реализация в технологичната индустрия.

През първия семестър студентите ще изучават основите на програмирането със C#, HTML и CSS стилизиране. Вторият семестър надгражда знанията и уменията с лекции по обектно-ориентирано програмиране, качествен програмен код, JavaScript, CMS, операционни системи и личностни умения. Третият семестър ще покрие теми като структури от данни, алгоритми, JavaScript Frameworks и UI, UI дизайн, Windows и Linux администрация.

Последната част от обучението в Академията дава възможност на курсистите да се профилират в желана от тях ИТ специалност – C# програмист, разработчик на уебсайтове, уеб front-end разработчик, разработчик на сървърни услуги, разработчик на мобилни приложения, ASP.NET уеб разработчик, QA инженер и други. Програмата на обучението ще бъде представена подробно на среща в Академията на 28 март от 19:00 ч.

За допълнителна информация за Академията на Телерик: www.academy.telerik.com или в Twitter @TelerikAcademy.