Мнения

Тази седмица са Майкрософт конференциите Build и TechEd Европа

Тази седмица се организират две от значимите Майкрософт конференции Build и TechEd Европа.

Европейското издание на конференцията TechEd стартира официално с обръщение на вицепрезидента на Server & Tools дивизията в Майкрософт Брад Андерсън.

Той обяви представянето на предварителната версия (preview software) за Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 и SQL Server 2014 – следващата вълна от ИТ решения за големи компании, които предоставят на бизнеса конкурентни възможности в изграждането на центрове за данни и използването на облачни решения. Повече можете да прочетат в блога на Брад Андерсън. Обръщението му към гостите TechEd можете да видите тук.

В световен мащаб компании като Telefónica, DDM и ARM Holdings залагат на Майкрософт технологиите за внедряване на облачни решения, разработването на нови приложения, намаляване на разходите, подобряване на мобилността, както и за да осигурят възможност за растеж на бизнеса си.

Telefónica e водеща испанска комуникационна компания, която работи в над 24 страни, и избира Майкрософт решение като по-добра алтернатива на VMware за изграждане на виртуални платформи на 4те си основни центрове за данни.

Проектът е приключен по-рано тази година. От началото на юли 2013 Telefónica ще започне внедряването на Windows Server Hyper-V и SQL Server с цел да виртуализира повече от 80% от своите ИТ услуги и да създаде условия за разширяването на проекта на Windows Azure.

Това решение подобрява продуктивността в компанията като намалява разходите за управление на ИТ и хардуер. Италианската DDM успява да намали своите разходи почти наполовина с преминаването си към Windows Azure от AWS (Amazon Web Services). Сега компанията разполага с гъвкавостта да инвестира в решение, което лесно може да променя мащаба си спрямо нуждите на бизнеса. В допълнение Windows Azure осигурява възможност на екипа от разработчици в DDM да спести време и да се фокусира върху други приоритетни проекти като създаването на добре организирано и визуално изглеждащо бизнес приложение, оптимизирано за Windows 8 и Windows Phone 8.

Повече детайли за тези проекти можете да прегледате тук. За още новини от TechEd и други компании, заложили на Майкрософт решения, можете да посетите виртуалния пресцентър и да следите разговора в Twitter @teched_europe, @MSCloud. Снимки – в галерията тук.