Ученици

Тази година в област Силистра ще завършат средно образование 800 ученици

Почти половината от 800-те завършващи 7 клас, а с това и основното си образование ученици в област Силистра тази година, ще са от учебни заведения от общините Силистра и Алфатар.

Това стана ясно на проведена при областния управител в четвъртък предварителна работна среща, на която бяха обсъждани план-приемът в училищата на община Силистра за учебната 2019/2020 г.

На срещата освен представители на силистренските гимназии, присъстваха и представители на професионални организации като КРИБ-Силистра, БСК-Силистра, АИКБ-Силистра и др. Завършващите в община Силистра ученици имат възможност да продължат образованието си в 9 училища, от които 5 професионални гимназии, 3 общообразователни и едно обединено училище.

До 15 януари директорите на училища трябва да изпратят до РУ на МОН Силистра своите предложения за план-приема. Окончателно тези предложения ще бъдат разгледани от Комисията по заетостта в областната администрация до 20 февруари, а до 1 март трябва да постъпят в Министерството на образованието.

Източник: novini.bg